Abonnementen

Een nieuwe manier van verzekeren

TCS anno 2014

Maak een afspraak

Samen evalueren we uw bestaande polissen!

Caravan

Doel

Deze verzekering dekt schade aan een caravan en ook aan de daarbij behorende voortent/luifel en de inboedel door vrijwel alle schadeoorzaken.

Korte omschrijving

De caravan is gedurende een bepaalde periode na aanschaf tegen nieuwwaarde verzekerd, daarna – meestal na een periode van vaste afschrijving – tegen dagwaarde. De inboedel is tegen nieuwwaarde verzekerd. De verzekering geldt ook als de caravan aan een motorrijtuig is gekoppeld.
De verzekering is bedoeld voor particulier en recreatief gebruikte caravans. Voor zakelijk gebruik en ook voor permanent gebruik gelden doorgaans afwijkende voorwaarden.
Er bestaan soortgelijke verzekeringen voor stacaravans, waarbij dan ook bijgebouwtjes en tuinaanleg kunnen worden meeverzekerd.

Let op

  • Reisbagage is in het algemeen uitdrukkelijk van de dekking uitgesloten.
  • Er bestaan veel verschillende termijnen waarbinnen verzekeraars nog de nieuwwaarde vergoeden (soms zelfs tot tien jaar).
  • Uitgesloten is schade door catastroferisico’s, geleidelijk werkende invloeden en achterstallig onderhoud.
  • Ook de schade die ontstaat door gebreken aan de caravan of de inboedel zelf komt niet voor vergoeding in aanmerkingBij cascoschade geldt doorgaans een eigen risico.
  • Diefstal van de gehele caravan is doorgaans alleen gedekt als aan speciale preventie-eisen is voldaan. Denk daarbij aan een disselslot en/of gedemonteerde wielen.
  • Soms biedt de verzekering een aanvullende dekking voor de huur van een vervangende caravan gedurende de reparatieperiode bij een gedekte schade in de vakantieperiode.
  • Caravanverzekeringen hebben meestal ook een dekking tegen het aansprakelijkheidsrisico. Maar dan zijn altijd uitdrukkelijk de risico’s verbonden aan het deelnemen aan het verkeer uitgesloten. Daarvoor heb je een (wettelijk verplichte) Wam-verzekering nodig.